DJ EVEREST Geïnspireerd door de top van de wereld!

DJ Everest, in het dagelijks leven Joost, is van jongs af aan muzikaal actief. Al op 8 jarige leeftijd volgde de geboren Vlissinger zijn eerste muzieklessen en raakte hij bedreven met zijn creativiteit te uiten op keyboard. Later raakte hij zoals velen verwikkeld in het digitale tijdperk, waarin hij nieuwe mogelijkheden ziet om zijn creatieve geest de ruimte te geven. Na de HAVO is hij daarom Multimedia & Interaction Design (Informatica) in Den Haag gaan studeren. In 2005 haalt hij zijn Bachelor. Na een korte opdracht waarbij hij de webshop van niemand minder dan DJ Tiësto onderhanden neemt, stapt hij in het bedrijfsleven.
Sinds september 2005 is hij Test Specialist bij verschillende grote organisaties in Nederland. Door de tijd die een fulltimebaan opeist dreigt er even een einde te komen aan zijn DJ-carrière, maar zover is het gelukkig nooit gekomen. Er volgen zelfs een aantal zeer bijzondere optredens (zie de lijst hieronder)!

Aan het einde van het vorige millennium is Joost zich sterk gaan interesseren in de dancescene en alles dat daarmee samenhangt. De bekende DJ's van dat moment zijn een grote bron van inspiratie voor hem en motiveren hem om zelf eens te gaan ontdekken hoe het voelt om zoveel mensen op een dansvloer in extase te brengen met muziek.

Een goed begin is het halve werk en dat kwam er ook. Hij haalde de meest professionele apparatuur in huis en veel van zijn spaarcenten ging op aan platen. Al snel kon hij zijn voorkeur uitspreken richting een bepaald genre, trance. Al binnen een jaar na zijn start met het DJ'en kreeg hij de kans zich te bewijzen op de nationale radio. Op zaterdagavond vanuit de studio van 3FM op het Mediapark in Hilversum laat hij horen wat hij waard is. Er kon interactief gestemd worden en hij ging er vandoor met een goede beoordeling, een 7,7!
Er kwamen veel reacties binnen tijdens en na de uitzending op 3FM, waarvan er zeker één onvergetelijk is. Een chauffeur van een taxibusje uit Drenthe belt op naar de studio en vraagt aan de presentator wanneer die DJ Everest nu eindelijk eens stopt met draaien. Niet omdat de muziek hem niet beviel, maar omdat zijn passagiers stonden te springen in het taxibusje op de muziek van Everest en ze niet meer het busje wouden verlaten.

Everest timmert hard aan de weg in de Nederlandse dancescene. In het begin was hij nog gefocust op vooral trance, maar net zoals de muziekwereld niet stilstaat is ook in zijn muzieksmaak in de afgelopen jaren verandering gekomen.
Hij blijft gefocust op trance, maar neemt in zijn optredens ook het beste mee van wat andere muziekstijlen te bieden hebben; uiteenlopend van toegankelijke dance en groovy club tot aan progressive trance, hardtrance en techhouse.
Zoals vaak wordt gezegd kan muziek maar moeilijk in hokjes geplaatst worden en Everest weet daar gehoor aan te geven door verschillende stijlen prima te combineren in heerlijke energieke mixen voor een breed of juist select publiek. Het gaat hem dan ook niet zo zeer om de muziekstijl, maar om het in extase brengen van mensen met de beste beat.

Joost is zich momenteel aan het ontwikkelen in het produceren van eigen muzieknummers en dat gebruiken voor het toevoegen van iets extra's aan zijn optredens en het vergroten van zijn naamsbekendheid bij de danceliefhebbers.

Hieronder is een lijst te vinden van de voornaamste feesten/clubs waar DJ Everest opgetreden heeft.

Mixx Nederland Verkiezing - Radio 3FM, Hilversum
Sogeti in Concert - Amsterdam Arena, Amsterdam
Openingsfeest en Midsummernightparty - Surfclub Jumpteam, Scheveningen
Technics Dutch DJ Championship - De Tempel, Den Haag
The Velvet Lounge - Mumbai, India
Bevrijdingsfestival Zeeland: Liberty Locals - De Piek, Vlissingen
Megafestatie - Jaarbeurshallen, Utrecht
Chill Out! - De Bijenkorf, Den Haag
Discotheek Xenon, Wijk aan Zee
KPN QA party - DB Studio's, Utrecht
Gearjunkies @ DJ Expo - Auditorium, TU Eindhoven
SOL, Amsterdam
Queensday - Me Gusta, Amsterdam
DJ2DJ Beachparty - Mecca, Scheveningen
Beachparty IDP DJ Meeting - Mecca, Scheveningen
Bruiloft Michiel&Perla in Green White, Oostkapelle
Bruiloft Eric&Marleen, Utrecht
Bruiloft Dennis&Yuko, Het Heerenhuys, Rotterdam
The Nighttrain, Middelburg
Club Flaix, Middelburg
Café Nr. 18, Middelburg
Nationaal, Vlissingen